Eén VvE, acht systemen

Appartementen

Aantal installaties

Totaal zonnepanelen

Opbrengst kWh

VvE Vita Nova in Weert is één van de 51 VvE’s waar met hulp van de VvE Zonnecoach zonnepanelen zijn geïnstalleerd. Op het dak van Vita Nova zijn afgelopen maand 8 afzonderlijke systemen geplaatst: zeven voor de individuele leden en een systeem voor het collectieve verbruik.

Gerard Bosman is bijzonder tevreden over de begeleiding die hij kreeg van zonnecoach Bert Dierick: “Bert heeft ons op alle gebieden goed geholpen: hij schreef een helder adviesrapport, gaf goede adviezen en hielp bij het selecteren van de beste leverancier.”

Eén offerte

Vita Nova telt acht appartementen. Aanvankelijk was het de bedoeling om elke eigenaar een eigen installatie te geven, maar omdat één van de eigenaars afhaakte, bleven er acht panelen over. Die heeft de VvE nu zelf in gebruik. Bosman: “Zo maken we optimaal gebruik van het dak. En als in de toekomst het appartement zonder zonnepanelen verkocht wordt, kan de nieuwe eigenaar de installatie van de VvE overnemen.” De VvE kreeg één offerte voor acht verschillende installaties, waarbij de eigenaren elk hun eigen deel van betaalden. “We zijn nu bezig om de BTW terug te vragen.” Om de installaties mogelijk te maken, hebben de appartementseigenaren besloten om het dak vroegtijdig te vernieuwen: “Het dak zouden we in 2024 vervangen. Dat moment hebben we naar voren getrokken, zodat we daar geen omkijken meer naar hebben.”

Op de foto: Gerard Bosman, secretaris van Vita Nova, samen met zonnecoach Bert Dierick (links).
Terug naar boven