Zonnestroom voor Residentie Arendshof én zes appartementen

Zonnestroom voor VvE én zes appartementen

Arendshof opent zonnedak

Zonnepanelen

Appartementen

Opgewekte stroom (kWh)

Nog volop genietend van de najaarszon vierden de bewoners van de Oosterhoutse VvE Residentie Arendshof vrijdag 5 oktober de opening van hun zonnedak met 94 zonnepanelen. Deze panelen leveren genoeg stroom voor het algemene verbruik en voor zes appartementen.

Het dak boven het gelijknamige winkelcentrum in Oosterhout is groot. Er is ruimte voor maar liefst 400 zonnepanelen. De VvE zelf heeft genoeg aan 46 panelen om alle stroom op te wekken voor de gemeenschappelijke voorzieningen, zoals de lift en de verlichting in de algemene ruimtes. De rest van de ruimte kan dus gebruikt worden door de eigenaren van de 24 appartementen.

Enthousiasme

In de eerste ronde besloten zes eigenaren direct al mee te doen, met elk acht zonnepanelen. En daar zal niet bij blijven, verwacht voorzitter Frank van Boxtel. “Ons gemeenschappelijke dak is groot genoeg om iedereen van stroom te voorzien. Nu de rest heeft gezien hoe gemakkelijk dit gaat, kunnen zij in een volgende ronde meedoen.” Samen met Rein van Vuuren (penningmeester) geniet Frank zichtbaar van de nieuwe installatie die vol in de zon ligt te glimmen.

Zes maanden

Zonnecoach Gerrit Janssen (zelf afkomstig uit Oosterhout) is in zijn nopjes. Hij complimenteerde het bestuur met hun slagvaardige aanpak. “Dit was een heel prettig bestuur om mee samen te werken. Ons eerste contact was in april en nu zes maanden later liggen er zonnepanelen. Daar ben ik bijna net zo trots op als Frank en Rein zelf.”

 

FOTO: Rein van Vuuren (penningmeester) en Frank van Boxtel (voorzitter) van Residentie Arendshof tonen het zonnestroom certificaat dat zij zojuist uit handen van zonnecoach Gerrit Janssen (links) hebben gekregen.

FOTOGRAFIE: Margret Tielemans

Terug naar boven