VvE in Assen profiteert al voor de zomer van zonne-energie

Milvhuys heeft 24 appartementen. En een ideaal dak om zonnepanelen op te leggen.

VvE Milvhuys in Assen heeft 24 appartementen en twee bouwlagen. En een ideaal dak voor zonnepanelen.

86 panelen voor Milvhuys

Appartementen

Zonnepanelen

Opgewekte stroom (kWh)

Foto: Bert Visser, Assen

Op het dak van appartementencomplex VvE Milvhuys in Assen zijn deze week 86 zonnepanelen gelegd. Voldoende voor het opwekken van alle stroom voor de algemene ruimtes zoals de parkeerkelder, de portieken en de zes liften. Op woensdag 16 mei is de installatie in gebruik genomen.

24 appartementen

Het complex VvE Milvhuys telt 24 appartementen in twee woonlagen. Ongeveer een jaar geleden ontstond bij het bestuur van de VvE de wens de stroom voor het collectieve gebruik zelf op te gaan wekken. Trekker van het project was bestuurslid Henk Riepma. Na akkoord van de Algemene ledenvergadering van de VvE Milvhuys is onafhankelijk advies gevraagd aan de VvE Zonnecoach.

Toestemming

Begin maart kwam het bestuur met de VvE Zonnecoach in gesprek. Uit de eerste gesprekken werd direct duidelijk dat deze vereniging van eigenaren al flink wat stappen had gezet. Het bestuur had zelf al een onderzoek gedaan en toestemming van de ALV gekregen voor de aanschaf van zonnepanelen.

Normaal gaat de Zonnecoach eerst zelf rekenen. Nu konden zonnecoaches Marieke Wiersma en Sylvia Tieck direct aan de slag met de offerte-aanvraag. Sylvia: “Ons traject begint normaal gesproken met het vooronderzoek, bewustwording, toestemming krijgen van de ALV en daarna het selecteren van leveranciers en het aanvragen van offertes. Milvhuys was al zo goed bezig, dat we een aantal stappen in het proces konden overslaan!”

Sylvia en Marieke stelden een werkomschrijving op dat het bestuur naar vier leveranciers stuurde. Vervolgens hielpen ze met het uitkiezen van de beste aanbieder. Dat werd een bedrijf in Stadskanaal. Sylvia: “Prachtig om te zien hoe snel dit traject is verlopen. Milvhuys kan nu al ruim voor de zomer van zijn eigen zonne-energie genieten.”

Foto: Bert Visser, Assen

Terug naar boven