Deelnemers krijgen direct voordeel

De leden van VvE Middenschip in Appingedam geven toestemming om het dak vol te leggen met zonnepanelen.

De leden van VvE Middenschip in Appingedam geven toestemming voor zonnepanelen.

555 zonnepanelen in Appingedam

De leden van VvE Middenschip in Appingedam geven hun dak in bruikleen aan Stadscoöperatie Eendracht. Deze gaat dit jaar nog zo’n 555 zonnepanelen op het dak leggen. VvE Zonnecoaches Marieke Wiersma en Sylvia Tieck adviseren het bestuur en de werkgroep  in dit project. Ook helpen zij met het informeren van de bewoners.

 

Geweldige kans

Bewoner en VvE-bestuurslid Klaas Wezeman van VvE Middenschip, is enthousiast. In de lokale krant Eemsbode zegt hij: „Dit is een geweldige kans om samen duurzame energie op te wekken. Veel meer VvE’s zouden ons voorbeeld moeten volgen, want het is zonde om de ruimte op dergelijke grote daken niet te benutten.”

Mooiste dak

Ook Johan Duut van Stadscoöperatie Eendracht is blij: “Wij willen groene energie voor iedereen bereikbaar maken, dus ook voor mensen die zelf geen zonnepanelen kunnen kopen of er geen ruimte voor hebben. Bovendien is dit het mooiste dak van Appingedam.”

Direct voordeel

Deelnemers kunnen waarschijnlijk zonder eigen investering instappen, vertelt Duut: “Met een jaarlijkse bijdrage per zonnepaneel betalen we de lening af. Dit betekent direct voordeel voor alle deelnemers, want de korting op de energierekening is hoger dan de bijdrage.”

Postcoderoos

Voor dit zonnedak wordt gebruik gemaakt van de zogenoemde postcoderoos-regeling. VVE Middenschip bestaat uit 60 appartementen waarvan een aantal koop en een aantal huur via woningcorporatie Marenland en een Albert Heijn.

Recht op deelname

Bewoners van het wooncomplex krijgen de eerste mogelijkheid om deel te nemen aan dit project. Als er nog panelen overblijven dan kunnen ook andere bewoners meedoen aan deze postcoderoos.

 

“Wij willen groene energie voor iedereen bereikbaar maken, dus ook voor mensen die zelf geen zonnepanelen kunnen kopen of er geen ruimte voor hebben.”

Johan Duut, Stadcoöperatie Eendracht

Terug naar boven