52 panelen voor Kijk Boschkens in Goirle

Zonnepanelen

Opgewekte energie (kWh)

Appartementen

Op donderdag 29 november is de laatste hand gelegd aan de zonnepanelen installatie van VvE Kijk Boschkens 1 in Goirle. De installatie bestaat uit 52 panelen welke gezamenlijk 14.280 kWh zullen gaan opwekken. Ruim voldoende voor het algemeen energieverbruik van de VvE.

Redelijk hobbelig

Dat het toch zou lukken om zonnepanelen op het dak te krijgen, had voorzitter Alexandre Majoie zeven maanden geleden niet verwacht. De start was namelijk “redelijk hobbelig” te noemen. “In de beginfase liepen wij zowel bij de Gemeente Goirle als bij diverse energie-instanties tegen problemen aan. We konden als VvE geen gebruik maken van de Duurzaamheidslening van de Gemeente Goirle, konden geen aanspraak maken op BTW-teruggave en ook bij het Nationaal Energiebespaarfonds kregen we nul op het rekest”.

Unaniem

Uiteindelijk bood een samenwerking met Duurzaam Riel Goirle (DRG) en de VVE Zonnecoach uitkomst. Zonnecoach Stephan van Berkel en Joris van Boxtel van DRG werkten een businesscase uit, die ze presenteerden op de ALV. De leden stemden vervolgens unaniem voor de installatie van 52 zonnepanelen.

Offertes

Vervolgens zijn er bij diverse leveranciers offertes opgevraagd. Robben Groene Energie uit Hilvarenbeek kwam hierbij als beste uit de bus. Inmiddels liggen de zonnepanelen, tot volle tevredenheid van Alexandre Majoie, op het dak. “Het zou mooi zijn als alle VvE’s in Goirle zonnepanelen krijgen. Eventueel met subsidie of andere steun van de gemeente Goirle. De VvE’s kunnen een grote bijdrage leveren aan het duurzaamheidsstreven van de gemeente om in 2020 veertien procent van het energieverbruik duurzaam op te wekken”.

 

Terug naar boven