In drie stappen

In drie stappen

U wilt zonnepanelen op uw VvE? De VvE Zonnecoach biedt uitkomst. U krijgt van ons een deskundige coach die u persoonlijk komt helpen. Onze aanpak in 3 stappen.

De VvE Zonnecoach biedt uitkomst. U krijgt van ons een coach die u persoonlijk komt helpen.

Onze aanpak

Samen informeren

1. Adviesrapport

Na het invullen van het aanvraagformulier maken wij binnen 5-10 werkdagen een belafspraak met u om uw situatie en wensen verder te bespreken. Dan vragen we ook om relevante gegevens en documenten van uw VvE. We zetten alle informatie in een overzichtelijk adviesrapport, met een of meerdere voorstellen om stroom op te wekken en te verdelen. De VvE Zonnecoach komt dit rapport persoonlijk met u en het bestuur bespreken. Op dat moment kunnen we gelijk de situatie ter plekke bekijken. Tijdsduur: 3-4 weken

Stemmen in ALV

2. Begeleiding van uw VvE met de besluitvorming

Als het bestuur positief is, gaan we de mede-eigenaren informeren en raadplegen, bijvoorbeeld met een inloopspreekuur of een informatiebijeenkomst. De VvE Zonnecoach heeft ruime ervaring in het omgaan met weerstand en het creeren van draagvlak binnen een VvE. Op basis van de reacties helpt de VvE Zonnecoach het bestuur bij het maken van een definitief voorstel voor de ALV. Als er voldoende steun is om zonnepanelen aan te schaffen, wordt dit voorstel in de ALV ter stemming gebracht. De VvE Zonnecoach is indien gewenst aanwezig op de ALV om toelichting te geven op het voorstel van het bestuur. Tijdsduur: 6 weken

Leverancier kiezen

3. Samen selecteren we de beste leverancier

Met de goedkeuring van de ALV kan de VvE op zoek naar een leverancier. Hier komt opnieuw de ervaring van de VvE Zonnecoach om de hoek kijken: hij heeft kennis van de markt, weet aan welke criteria en certificeringen de leverancier moet voldoen en helpt bij het maken van keuzes. Omdat hij geen commercieel belang heeft, bekijkt hij offertes objectief en vanuit uw belang. Zo zorgt hij voor een succesvol project.

Tijdsduur: 4 weken voor het offertetraject, plus benodigde installatietijd van de gekozen installateur. Wij begeleiden uw VvE vijftien uur gedurende maximaal zes maanden. In deze periode doorlopen we bovenstaande stappen.    

Help mij graag verder

Wilt u ook een VvE Zonnecoach die u persoonlijk komt helpen om zonnepanelen op het dak van uw VvE te krijgen? Vraag dan uw persoonlijke zonnecoach aan. Wilt u liever eerst een globale verkenning van de mogelijkheden van zonnepanelen op uw dak? Dan kunt u gebruik maken van de Quickscan Zonnepanelen. Kijk voor meer info hierover op de pagina Actueel bij bericht Quickscan Zonnepanelen.

Help mij graag verder
Terug naar boven