De VvE Zonnecoach zorgt ervoor dat alle neuzen dezelfde kant op staan

De VvE Zonnecoach zorgt ervoor dat alle neuzen dezelfde kant op staan

Laat de energie stromen!

Appartementencomplexen hebben vaak grote daken die bij uitstek geschikt zijn voor het plaatsen van zonnepanelen. Toch zien we nog maar weinig VvE’s met zonnepanelen, terwijl het aantal gewone woningen met zonnepanelen sterk groeit. Hoe komt dat? En hoe kunnen we dat veranderen? Laat de VvE Zonnecoach komen!

Lastige combinatie

VvE’s en zonnepanelen blijken een lastige combinatie. Er zijn veel vragen die elk een aparte expertise vragen: Is het dak geschikt? Welke mogelijkheden staan er in de splitsingsakte? Hoeveel panelen passen er op het dak? Hoe zit het met de garanties op de installatie? Waar wordt de stroom voor gebruikt? En hoe wordt die verdeeld? Heeft de VvE zelf genoeg geld in kas? Is er een subsidie of bespaarlening mogelijk? Of wil het bestuur een eenmalige bijdrage van de leden? En, niet onbelangrijk, wat levert de installatie op? En tot slot: hoe krijgen we de instemming van alle eigenaren?

Draagvlak

Elke vraag kan het proces doen vastlopen. Er is zoveel expertise nodig, dat vrijwel geen enkele VvE dit alleen kan regelen. Daarom hebben Enexis en VvE Belang besloten om VvE’s te gaan helpen met een onafhankelijke, deskundige coach: de VvE Zonnecoach. Na de intake belt uw coach u op om uw wensen te bespreken. Daarna komt hij/zij persoonlijk bij uw VvE langs om de mogelijkheden te bespreken. Vervolgens gaat u samen met uw coach het voorstel met de eigenaren bespreken. Met hun feedback wordt een definitief voorstel voor de ALV geschreven.

De VvE Zonnecoach zorgt ervoor dat alle neuzen dezelfde kant op staan, dat de energie blijft stromen en dat er ook daadwerkelijk zonnepanelen op het dak komen. Op weg naar een duurzame VvE.

Wilt u ook de hulp van onze VvE Zonnecoach? Doe dan de online intake op deze website.

Doe de intake

Wilt u ook weten of uw VvE een coach kan krijgen? Onze online intake geeft u snel zekerheid.

Doe de intake
Terug naar boven