Elke VvE kreeg een speed date met een Zonnecoach

Elke VvE kreeg een speed date met een Zonnecoach

29 maart voor Bossche VvE's

Geslaagde bijeenkomst ‘s-Hertogenbosch

35 VvE’s kwamen donderdag 29 maart naar LAB.073 voor een informatiebijeenkomst over zonnepanelen, georganiseerd door de VvE Zonnecoach, in samenwerking met VvE Belang en de gemeente ‘s-Hertogenbosch. Uit de opkomst blijkt dat het onderwerp zonnepanelen ook onder de Bossche appartementseigenaren sterk leeft. 

Startpunt

Jacco van de Sandt van belangenorganisatie VvE Belang gaf in zijn presentatie aan hoe belangrijk het is dat VvE’s in actie komen. “In Nederland zijn er 125.000 VvE’s met 1,2 miljoen appartementen. Daar ligt een enorme besparingsopgave, maar er gebeurt nog veel te weinig. Laten we daarom beginnen met zonnepanelen. Zij zijn een uitstekend startpunt voor duurzaamheid.”

Geld lenen tegen 1% rente

De gemeente ’s-Hertogenbosch wil in 2050 energieneutraal zijn. Daarom ondersteunt de gemeente  appartementseigenaren en VvE’s die energie willen besparen of opwekken. Monique Jansen van de afdeling Economie & Energie, vertelde onder meer over de energiebespaarlening: “VvE’s kunnen maximaal 50.000 euro per appartement lenen, tegen een rentepercentage van 1%.” Meer informatie vindt u op www.energiebespaarlening.nl/denbosch.

Adviesrapport

Gerrit Janssen en Stephan van Berkel, VvE Zonnecoaches, legden uit hoe zij te werk gaan: “Allereerst bekijken wij alle informatie, rekenen uit hoeveel zonnepanelen er op het dak passen, maken een schets en schrijven een adviesrapport voor het bestuur. Daarna gaan we met het bestuur in overleg, worden de mede-eigenaren geïnformeerd en gaat het voorstel naar de ledenvergadering. Als de leden instemmen, helpen we ook met de selectie van een leverancier.”

Speed DATES

Na de presentaties was het tijd voor een persoonlijk gesprek. Elke VvE kreeg vijf minuten de tijd om zijn verhaal te vertellen, tijdens een speeddate met één van de coaches. De mensen die moesten wachten, konden ondertussen met elkaar kennismaken of in gesprek gaan met de gemeente.

 

Terug naar boven