Ouverture is de eerste Bossche VvE

Donderdag 29 augustus 16.00 uur opent de VvE Zonnecoach het eerste zonnedak op een appartementencomplex in Den Bosch.

Donderdag 29 augustus 16.00 uur opent de VvE Zonnecoach het eerste zonnedak.

Eerste zonnedak in Den Bosch

Appartementen hebben vaak grote daken. Toch liggen daar zelden zonnepanelen op. De VvE Zonnecoach brengt daar verandering in. In februari is de VvE Zonnecoach gestart met de begeleiding van VvE’s die zonnepanelen willen. Donderdag 29 augustus 16.00 uur opent de VvE Zonnecoach het eerste zonnedak op appartementencomplex Ouverture in Den Bosch. De openingshandeling wordt verricht door Henk Visser, directeur van Enpuls, samen met het bestuur van VvE Ouverture. Enpuls en VvE Belang zijn initiatiefnemer van de VvE Zonnecoach.

Appartementencomplex Ouverture aan de Beethovenlaan in Den Bosch is de eerste vereniging van eigenaren die er met hulp van de VvE Zonnecoach in is geslaagd om zonnepanelen op het dak te leggen. Het complex telt 22 appartementen, verdeeld over vier bouwlagen. Er zijn twee liften, een parkeergarage en een dak zonder obstakels. Met de nieuwe zonnepanelen kan de VvE alle collectief gebruikte stroom zelf opwekken.

Besparing

Zonnestroom is een prima manier om appartementen te verduurzamen én het zorgt voor een flinke besparing op de energierekening. VvE-bestuursleden Ron Tolsma en Hans Berendsen zijn tevreden: “De VvE Zonnecoach heeft berekend hoeveel panelen we nodig hadden, hoeveel dit kostte en wat het ons gaat opleveren. Het uitstekende rapport en de adviezen van de VvE Zonnecoach speelden een belangrijke rol om iedereen te overtuigen. Nagenoeg alle eigenaren stemden in met het voorstel tot plaatsing van veertig panelen.” Ron en Hans verwachten dat het daar niet bij zal blijven: “We denken nu na over zonnepanelen voor individuele huishoudens, warmtepompen en laadpunten voor elektrische auto’s.”

Enpuls-directeur Henk Visser: “Dit is een mooi eerste resultaat. En ik weet dat er de komende maanden dankzij onze begeleiding nog veel VvE’s gaan volgen.” Kees Oomen, directeur van VvE Belang: “We zijn nu zes maanden samen op weg en het is geweldig dat ons initiatief nu al zijn vruchten begint af te werpen.”

Naast VvE Ouverture coacht de VvE Zonnecoach nog 30 VvE’s in Den Bosch.

Terug naar boven